Home » Over Lovelyextensions & Hairextensions » Verzorging & Garantie Hairextensions / Wimperextensions

Verzorging & Garantie Hairextensions / Wimperextensions

Garantie LE Hairextensions
De enige voorwaarde 
is dat je jouw hairextensions verzorgt met de producten van Lovelyextensions, en ons verzorgingsadvies opvolgt en je je hairextensions niet laat behandelen door anderen. De producten van Lovelyextensions zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor het verzorgen van jouw hairextensions. Gebruik van andere producten kunnen de extensions aantasten of eventuele andere problemen veroorzaken.


Borstelen:
Ieder mens verliest ongeveer 100 haren per dag. De haren die normaal gesproken in uw borstel blijven zitten zullen nu vastzitten in de bonding. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Het is belangrijk om klitvorming te voorkomen. U dient uw extensions 2 maal daags met de speciale extension borstel goed te borstelen. Met de speciale extensions borstel is het belangrijk om juist ook over de hoofdhuid te borstelen zodat de plukjes eigen haar waar de extensions aan bevestigd zitten ook klitvrij blijven.

Voeding: De hairextensions krijgen geen voeding vanuit de talgklieren doordat de bonding tussen de hoofdhuid en hairextensions zitten. Gebruik hiervoor uitsluitend produkten die geschikt zijn voor hairextensions. Regelmatig een masker gebruiken is geen overbodige luxe. Gebruik geen producten waar fruitzuren en alcohol -ingrediënten in zit.

zie onze haircare line:

https://www.lovelyextensions.nl/shop/toebehoren/volume-shampoo-original-haircare-250ml/

https://www.lovelyextensions.nl/shop/toebehoren/moisture-mask-original-haircare-150ml/

Hairextensions verven:

Om er zeker van te zijn dat de kleur hetzelfde uitpakt als de kleur van je eigen haar, kun je beter eerst een klein plukje voor proberen op je Hairextensions. Omdat de Kleur verf anders uit kan pakken op de hairextensions.
Wij zijn er niet aansprakelijk voor als de kleuring niet goed uitpakt.

Let op met Hairextensions!

De oliehoudende verzorgingsproducten moet je nooit op je bondjes laten komen. Hierdoor kunnen de Haarextensions gaan uitglijden.

Verder kun je je haar stylen met bijvoorbeeld schuim, gel of haarlak (bij voorkeur alcoholvrije producten).

Onze haren kunnen ontkleurd en gekleurd worden.(op eigen risico)

BELANGRIJK: Ga nooit met nat haar slapen om klitvorming te voorkomen!!!! ‘s Nachts met haar in een vlecht voorkomt pluis en klit.

Draagtijd i-tip microring : De geadviseerde draagtijd is 4 maanden,maar dit ligt aan je haar groei en verzorging

Draagtijd hair weave: De geadviseerde draagtijd is 6 / 8 weken, maar dit ligt aan je haar groei en verzorging

U mag altijd even bij ons in de salon langs komen om de hair extensions te laten controleren.

Verwijderen: Het verwijderen is misschien wel het belangrijkste van hairextensions waar haarschade kan ontstaan. Wij geven dan ook geen garantie als u de extensions er zelf uithaalt of door anderen laat verwijderen. Het is normaal dat er 10% uitvalt.

Stylen: U kunt de extensions net zo behandelen als u eigen haar. Het is geen probleem om uw haar met de stijltang, fohn of krultang in model te brengen. Wel is het voor uw eigen haar en natuurlijk de extensions aan te raden om een serum te gebruiken welke de haren beschermd tegen de warmte van deze apparaten.

KAN IK ZWEMMEN MET MIJN HAIREXTENSIONS?
Ja, je kan gewoon zwemmen met hairextensions in. Draag je haar tijdens het zwemmen in een strakke vlecht of knot. Gebruik na het zwemmen een goede shampoo, conditioner én verzorg het extra met een haarmasker van LE Haircare line. Dit hydrateert het door het chloor of zoutwater uitgedroogde haar.

Gebruik op zonvakanties regelmatig een haarmasker en serum. Let goed op met zonnebrandproducten. Wanneer dit in aanraking komt met je hairextensions bestaat de kans dat deze verkleuren! 

Bescherm je hairextensions.

Er zijn een aantal producten te verkrijgen met extra UV beschermer. Deze UV beschermer beschermd je haar tegen de felle zon, ook voorkomt dit eventuele uitdroging en verkleuring van je hairextensions. Ook wanneer je besluit te gaan zwemmen in zeewater en/of chloor kunnen je hairextensions heel droog worden en zelfs enorm gaan klitten. De aller beste bescherming is dus vooral je hairextensions en je eigen haar niet nat maken! Als je dit dus graag wel wilt zorg er dan voor dat je haar goed is uit geborsteld, olie in je haar hebt toegevoegd en het in een vlecht zit zodat je haar absoluut niet kan gaan klitten. Spoel ook je haar allen tijden uit met zoet water.

Hoe moet je de tape extensions behandelen?


Wacht na het inzetten van de extensions 24 tot 48 uur met het wassen van het haar. Gebruik absoluut geen verzorgingsproducten die alcohol, ethanol en/of olieachtige bestanddelen bevatten. Afhankelijk van de concentraties kunnen de plakstrips van beschadigen en/of loslaten. Ook kan het haar daardoor uitdrogen.

Geen conditioner of verzorging op de tape extensions gebruiken,alleen in de punten van het haar.
Niet nat uitkammen of borstelen.
Ga niet met een stijltang over de tapes. Je warmt de tapes op en ze gaan los zitten.
Droog je haar heel voorzichtig ga er niet aan lopen trekken.
Zet je föhn ook zeker niet op de hoogste warmte stand. 

Garantie Wimperextensions 

Lovelyextensions geeft de cliënt binnen één week (binnen 7 dagen) garantie op de behandeling en de producten.

De garantie voor wimperextensions vervalt indien:

* De cliënt de wimpers heeft laten onderhouden door een andere wimperstudio.

* De cliënt aan de wimpers heeft getrokken of hevig in de ogen heeft gewreven.

* De cliënt andere producten dan door Lovelyextensions geadviseerd heeft gebruikt voor het onderhoud van de wimperextensions

* De cliënt de adviezen voor thuisverzorging van de wimpers, zoals beschreven in onze webshop niet heeft opgevolgd

* De cliënt de producten niet volgens de gebruiksaanwijzing heeft gebruikt.

* De cliënt makeup / mascara heeft gebruikt op de wimperextensions

Onderhoud Wimperextensions 

Je natuurlijke wimperharen hebben een wimpergroeicyclus waarin ze groeien, rusten en uitvallen. Dit verandert niet door wimperextensions, dus binnen een week vallen de eerste wimperharen met extensions alweer uit. Afhankelijk van je voorkeur moet je dus na 2, 3 of 4 weken weer terug voor een refill.

Nazorg Wimperextensions 

Het goed verzorgen van je wimperextensions is belangrijk voor de gezondheid en retentie van je wimpers. We leggen je in deze blog uit welke stappen je moet doorlopen om het langste plezier te hebben van je wimperextensions!

De duurzaamheid van je eigen wimperextensions heb je zelf in de hand! Met de onderstaande nazorg tips kun je ervoor zorgen dat je het beste uit je nieuwe set wimperextensions kan halen.

 1. Zorg dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de behandeling

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wimperextensions niet nat worden binnen 24 uur na de wimperbehandeling. De wimperlijm heeft 24 uur nodig om volledig uit te kunnen harden. Indien de wimperextensions wel nat worden zullen de wimperextensions afbreken en/of loslaten. Houd ook rekening met vochtige weersomstandigheden zoals mist, regen en sneeuw.

 2. Douche niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling

  Douche niet met bijvoorbeeld een knot in binnen 24 uur na de behandeling. Door de stoomdampen hardt de wimperlijm niet goed uit en laten de wimperextensions los of breken ze af.

 3. Wacht de eerste 24 uur met sporten

  Sport niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling. Naast het feit dat het dan toch wel heel verleidelijk is om wel te douchen, maakt ook zweet dat de wimperlijm niet goed uithard.

 4. Ga niet binnen de eerste 24 uur naar de sauna of zonnebank

  Stoom de eerste 24 uur na de behandeling niet. Ga niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling naar de sauna, door de hitte kan de wimperlijm niet goed uitharden. Daarnaast kan je de eerste 24 uur niet naar de zonnebank, omdat de hitte (en eventueel water dat vernevelt wordt tijdens de zonnebank behandeling) de wimperlijm aantast.

 5. Kijk uit met koken binnen de eerste 24 uur

  Let op dat tijdens het koken ook stoomdampen vrijkomen. Denk hierbij aan het openen van de oven en pannen die aan de kook zijn.

 6. Wees de eerste 24 uur voorzichtig met de wimperextensions

  De wimperextensions zijn de eerste 24 uur na de behandeling het meest kwetsbaar. Het is dus raadzaam om tijdens deze periode het wimperborsteltje en make-up niet te gebruiken.

 7. Vermijd rechtstreeks stromend water op de wimperextensions

  Zodra de eerste 24 uur na de behandeling voorbij zijn, kunnen de wimperextensions ‘gewoon’ nat worden. Zorg dat je tijdens het douchen de douchekop niet rechtstreeks op de wimpers zet. Hierdoor kunnen de wimperextensions in de war en zelfs losraken.

 8. Droog de wimpers voorzichtig na het douchen

  Droog na het douchen het gebied rondom de ogen af met een handdoek door voorzichtig te deppen (niet wrijven). Door met een handdoek in bij de ogen te wrijven kunnen de wimperxtensions blijven haken in de handdoek en losraken. 

 9. Borstel de wimperextensions in model

  Na het douchen kan het zijn dat de wimperextensions een beetje aan elkaar kleven. Met het meegegeven wimperbosrteltje kan je de wimpers los en in model borstelen. Je kan de wimpers ook met de haardroger op koude stand (3 seconde per oog) droog föhnen. 

Kan ik op vakantie met mijn wimperextensions?

Wij kunnen (bijna) geen beter gezelschap bedenken voor onze vakantie dan een set nieuwe wimperextensions. Blootstelling aan warmte en vocht kan de levensduur van je extensions íets verkorten, maar ook hier geldt: met goede verzorging is dat minimaal. Zonnebrand en wimperextensions gaan niet zo goed samen, omdat dit de lijm kan aantasten. Houd deze dus ver uit de buurt van je wimpers en ogen – maar waarschijnlijk was je dat toch al van plan …

Wimperextensions schoonmaken is een klusje dat soms nog een beetje wordt vergeten. Je hebt nu een set prachtige wimpers, dat is het belangrijkste toch? Hoe minder je eraan doet, hoe beter. Toch is het schoonmaken een belangrijke taak die je niet over mag slaan, in dit artikel een paar handige tips!

Wimperextensions schoonmaken is geen overbodige luxe

Er zijn nog veel vrouwen die denken dat als je de wimperextensions niet nat maakt en er niet aan zit, je langer kunt genieten van je wimperextensions. Maar niets is minder waar. Als je de wimperextensions niet schoonmaakt dan zorgt het vuil tussen je wimpers juist dat de extensions sneller uitvallen en daarbij kan niet schoonhouden van je wimpers uiteindelijk leiden tot ontstoken oogleden. Dit resulteert dan weer vaak in verlies van de natuurlijke wimpers.

Het begint vaak met “slaap” of dode huidcellen en talg dat vast gaat zitten in de wimpers. Dit wordt samen met de natuurlijke wimpers en de wimperextensions klontjes waardoor je wimpers schade zullen lijden. Zie hieronder hoe dat eruit ziet.

Hoe reinig ik mijn wimperextensions?

Elke dag komt er vuil van buitenaf (of je nu make-up gebruikt of niet) op je wimpers. Dit moet eraf gehaald worden zodat je wimpers schoon, mooi en gezond blijven.

Wat heb je nodig?

 • Ik raad altijd een foamreiniger aan, omdat een foam reiniger antibacterieel is, verzorgt en hydrateert en echt echt goed tussen de wimperextensions het vuil verwijdert.
 • Zacht kwastje (een speciaal kwastje krijg je als je een nieuwe set laat plaatsen).
 • Föhn (koelste stand)

Wat te vermijden

 • Hitte als je de wimpers droogt
 • Reinigingsdoekjes en handdoeken, omdat de wimpers eraan vast kunnen haken
 • Watjes, omdat er dan pluisjes vast kunnen gaan zitten in de wimpers
 • Reinigingsproducten met olie

Reinigingsinstructies

 • Bevochtig je wimpers grondig met water
 • Met behulp van een zacht schuimende reiniger, masseer je zachtjes de wimperlijn. Vermijd wrijven, je moet niet het gevoel krijgen dat je tussen de wimperextensions zit of echt aan de wimperextensions zelf zit – de schuimende reiniger zal gewoon goed zijn werk doen door alleen te focussen op de wimperlijn.
 • Spoel je wimpers voorzichtig af met veel water totdat al het reinigingsmiddel goed weggespoeld is.
 • Zet je föhn op “cool”, houd de föhn op ongeveer 30 cm afstand, blaas omhoog en laat de wimpers voorzichtig drogen.
 • Zodra de wimpers weer vol en droog zijn pak je het wimperborsteltje en kam de wimpers weer mooi uit elkaar. U kunt ze naar boven borstelen net als je zou doen met mascara – pas wel op dat je niet borstelt vanaf de lijmaanhechting, omdat je dan wimperextensions eruit kunt borstelen.