Home » Prijslijst » Verzorging Fiberhair

Verzorging Fiberhair

Onderhoudstips voor synthetische haar
Borstelen

Wij adviseren altijd om klitten eerst te verwijderen met de vingers, door het haar rustig uit elkaar te halen. Daarna van ONDEREN naar boven borstelen. Nadat alle klitten verwijderd zijn het haar pas van boven naar onderen doorborstelen

Gebruik een groffe kam en een borstel met –goede buigzame- plastic haren. Op deze manier blijft de vezel langer heel en heeft U langer plezier van Uw haarstuk.

Sterk krullende haarstukken: Borstel het haarstuk met sterk krullend haar NIET uit, maar gebruik een zgn. Afro-kam of haal Uw vingers door het haar heen

Wassen

Was het haarstuk echt alleen als het werkelijk nodig is

Gebruik liever -in geval het haarstuk niet meer fris ruikt door bijv. een rokerige ruimte- een geurbuiltje dan een haarstuk dagelijks te wassen.

Gebruik een milde (eventueel baby) shampoo

Neem een emmer lauw (liever te koud dan te warm) water en los hierin een beetje shampoo op. Dompel het haarstuk hier in en haal hem rustig heen en weer. (Neem desnoods een klein beetje shampoo en knijpt deze voorzichtig door het haar.)

NIET WRINGEN OF WRIJVEN.

Spoel het haarstuk op dezelfde manier goed uit en ververs het water tot dat alle shampoo er daadwerkelijk uit is.

Knijp het overtollige water uit en dep het haarstuk met een handdoek.

Gebruik –als het haarstuk droog is- desnoods een klein beetje olie voor de glans en tegen klitten. Voor haarstukken met extra lang haar adviseren wij zonodig een anti-klit spray.

Kam/borstel synthetisch haar NOOIT als het NOG nat is. Gebruik ook nooit een warme/hete fohn of warmterollers. Laat het haar bij voorkeur op een natuurlijke manier drogen (bijv. aan de waslijn binnenste-buiten).

Wanneer U haarstuk snel nodig heeft: alleen fohnen op koude stand.

Houdt U er ook rekening mee dat een haarstuk van synthetisch haar niet geverfd/gekleurd kan worden. stylen en krullen tot 170 graden!